Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.05.18

Két hónap alatt közel 3000 hívással és 350 sms-sel zaklattak egy zalai nőt

Jogerősen 100.000 Ft pénzbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék egy férfit, aki hónapokon keresztül telefonon és személyesen zaklatta volt barátnőjét.
A pár 2011 májusában ismerkedett meg, és a férfi rövid ismeretség után szorosabb kapcsolatot szeretett volna kialakítani a hölggyel. Azért hogy meghódítsa és szerelmét bizonyítsa 3 hónap alatt - 2012. november 1. és 2013. január 6. között - közel 2000 alkalommal hívta fel, illetve küldött neki SMS-eket. Mindezért a Zalaegerszegi Járásbíróság 2013. április 15-én a vádlottat 1 év próbára bocsátotta.

zaklatas.jpg

Ám a szerelem nem múlt el: a vádlott az ítélet ellenére tovább folytatta a nő zaklatását. 2013. március 20. és május 22. között a nő telefonjaira a vádlott 3 különböző telefonszámról 2918 hívást indított, és közel 350 SMS-t küldött. Ezen felül rendszeresen követte, lakásán és munkahelyén is felkereste a nőt.
A férfi ténybeli beismerő vallomást tett, de tagadta bűnösségét. Mint mondta, közte és a nő között több volt, mint baráti viszony. Nem zaklatta az asszonyt, csak tisztázni akarta a kialakult helyzetet, illetve az, hogy a nő miért állít róla valótlanságokat másoknak. Ezzel szemben a sértett szerint nem volt köztük párkapcsolat, s ő többször is a férfi tudtára adta, hogy csak barátként tekint rá, s ennél többről nem lehet szó. Sokszor mondta neki, hogy nem akar vele találkozni, a férfi mégis zaklatta. Egy esetben például felé köpött a munkahelyén, egyszer pedig úgy behúzott a sértettnek, hogy annak eltört az orra.
Az ügyet másodfokon tárgyaló Zalaegerszegi Törvényszék 2014. május 13-án hozott jogerős ítéletével helyben hagyta a járásbíróság első fokon hozott döntését: a vádlottat 2 rendbeli zaklatás vétségében mondta ki bűnösnek, s ezért halmazati büntetésül 100 napi tétel pénzbüntetésre ítélte, az egy napi tétel összegét 1.000 Ft-ban állapítva meg. A kiszabott 100.000 Ft-ot a vádlott 10 havi részletben köteles megfizetni - tudatta a Letenye Médiával Dr. Beznicza Árpád a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.