Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.09.21

Készenléti rendőrök, drákói szigor, októbertől 47 próbarendőr Letenyén és környékén

Letenye Város Képviselő-testületének szeptember 20-i ülése során dr. Molnár József a Nagykanizsai Rendőrkapitányság vezetője adott tájékoztatást a közbiztonság helyzetéről. Mint elmondta: az országos rendőrfőkapitány Magyarország területére október 23-ig fokozott ellenőrzést rendelt el. Így a közelmúltban havonta kb. 5-10 alkalommal erősítésként érkezett Letenyére és környékére a szombathelyi készenléti rendőrség állománya, akik segítenek a közlekedés, a közrend és a közbiztonság fenntartásában.

 

dr.-molnar-jozsef-nagykanizsa.jpg

 

A fokozott ellenőrzés ideje alatt a rendőrök a motozáson kívül gyakorlatilag mindent (gépkocsi, ruházat átvizsgálás stb...) megtehetnek.
A kanizsai rendőrkapitány arról is szólt, hogy környékünkön a legtöbb baleset okozói az ittas kerékpárosok. Éppen azért amennyiben italozásra utaló jel merül fel egy-egy biciklis esetében, akkor drákói szigort fognak vele szemben alkalmazni az egyenruhások.
A letenyei határrendészeti osztály szeptember elején 47 fő - önálló intézkedésre nem jogosult - próbarendőrrel bővült, akik "teljes jogkörű" rendőrrel október elejétől járőrözni is fognak a letenyei kistérség területén. Ennek megfelelően nagy számú rendőri erőre és napi plusz 2-3 járőrautó jelenlétére lehet számítani térségünkben.
A napokban értesült arról dr. Molnár József, hogy Letenyén és környékén megjelent egy szürke színű gépkocsi két nővel és egy férfivel. A tilosban járó trió ivóvíz kérésével vagy vásárlási szándékkal be akar(t) jutni egy-egy lakásba. Ez esetben a rendőrség azt kéri, hogy házába senki ne engedjen be idegeneket ! A gépkocsi rendszámát írják fel és probléma esetén hívják a letenyei rendőrőrs 06/30/649-1163-as mobilszámát - mondta többek között Nagykanizsa rendőrkapitánya a letenyei testületi ülésen.