Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.05.30

Késsel randalírozott a kanizsai buszmegállóban

Ittas utas kötött bele a buszsofőrbe avagy egy hangulatváltozás fázisai...

Egy erősen ittas román férfi még 2013. február 15-én a késő délutáni órákban a nagykanizsai víztoronynál felszállt a Miháldról Nagykanizsára közlekedő helyközi buszjáratra, odament a buszsofőrhöz, és megköszönte neki, hogy felvette, majd ölelgetni, csókolgatni kezdte. A buszsofőr rászólt, hogy hagyja békén, aki ekkor leült egy ülésre.

 

Nem bírta sokáig, ismét odament a vezetőálláshoz, és amikor a zöld jelzésnél elindult a busz, a buszsofőrt hátulról két oldalról átkarolta, és befogta a szemét. A sofőr rászólt, hogy nem lát semmit, majd ellökte a férfi kezeit, aki ezután szidalmazni, fenyegetni kezdte, és felszólította, hogy „állj meg, mert megszurkállak”. Beérve az autóbusz állomásra a férfi a buszról leszállt.

A Zala-volán autóbuszállomásán hangoskodni kezdett, és az arra járó személyeket veréssel, lletve azzal fenyegette, hogy leszúrja őket. A biztonsági őr észlelte ezt, ezért rászólt a férfire, aki a kabátja zsebére mutatva őt is megfenyegette, majd elővett egy 11,5 cm pengehosszúságú kést.

A férfi az ismételt felszólítást követően több alkalommal a biztonsági őr felé szúrt, aki rendőri intézkedést kért. Amíg a rendőrjárőr kiért a helyszínre, a férfi még másokat is megfenyegetett, és szurkált feléjük.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a férfi ellen közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett, valamint felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróság előtt - tudatta a Letenye Médiával péntekem Dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvívője.

keseles.jpg