Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.10.23

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság zsarolás bűntett és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást egy 29 éves helyi férfival szemben.

Egy 57 éves helyi férfi tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy 2022. október 19-én 10 óra 30 perc körül Zalaegerszegen, a Rákóczi utcában gyalogolt, amikor egy ház előtt leszólította egy ismeretlen férfi, aki pénzt követelt tőle.

A megalapozott gyanú szerint a 29 éves helyi férfi előbb készpénzt kért a sértettől, akit egy lépcsőházba is követett, majd követelésének nyomatékot adva többször ököllel megütött. A könnyebb sérüléseket szenvedő bántalmazottnak sikerült elmenekülnie a támadója elől.

zala-megyei-rendor-fokapitanysag.jpg

Egy órával később az elkövető két másik személyhez is odalépett a városban, akiktől elvette a pénztárcájukat.

A rendőrök a 29 éves helyi férfit elfogták és előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, ahol zsarolás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására - tájékoztatott a Rendőrség honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.