Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.05.11

Vonatnak rohant a ló - képekkel

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség abban az ügyben, amelyben egy elszabadult ló nekirohant egy Győr belterületén közlekedő személyvonatnak.

A Győri Rendőrkapitányság nyomozást folytatott vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt egy 38 éves győri férfi ellen.

 

vonatnak-rohant-a-lo-1.jpg

 

vonatnak-rohant-a-lo-2.jpg

 

A nyomozás adatai szerint 2016. március 27-én 15 óra 52 perckor egy személyvonat mozdonyvezetője tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy egy ló rontott neki a szerelvény egyik kocsijának.

A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy 7 és egy 10 éves gyermek vezette az állatot, amikor az hirtelen kitépte a gyerekek kezéből a vezetőszárat és elszabadult. A ló ezután az elszökés helyétől a baleset helyszínéig körülbelül 1200-1400 métert tett meg, majd nekirohant az arra közlekedő vonat egyik szerelvényének.

 

vonatnak-rohant-a-lo-3.jpg

 

Az elütés következtében a jószág elpusztult, a vonat pedig megrongálódott. A nyomozók a tanúvallomások alapján megállapították, hogy a 38 éves Cs. István bízta az állatot a két kiskorú gyermekre, ezért a férfit vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A Győri Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte. (Forrás: police.hu)