Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.04.17

Vonat gázolt el több elkóborolt tehenet Zalában

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vádemelést javasol egy gazda ellen, aki nem tett bejelentést a vasúttársaság felé a vasúti sínek közelében elcsatangolt állatairól.

A rendelkezésre álló adatok alapján még 2021. július 21-én 19 óra 43 perckor, majd 22 óra 40 perckor, és másnap éjjel háromnegyed egykor az Egervár és Vasvár közötti vasútvonalon az arra közlekedő vonat mindhárom alkalommal a pályán kóborló szarvasmarhákat gázolt el. Az éjszakai látási viszonyok között féktávolságon belül észlelt állatokat a mozdonyvezetők hangjelzés és fékezés ellenére is elütötték. A balesetek során a tehenek elpusztultak, személyi sérülés nem történt.

tehen--tehenek.jpg

(A fotó illusztráció)

A rendőrök adatgyűjtést követően megállapították, hogy 2021. július 21-én Gősfán, a baleset helyszíne mellett lévő legelőről szarvasmarhákat tereltek át a szemközti legelőre, amikor a csordából 8 borjú elkóborolt. A terelést végzők a borjúkat megpróbálták visszaterelni, sikertelenül. A helyszínre érkező 80 éves helyi gazda a tehenek elkóborlását, annak ellenére, hogy a cselekmény a vasúti sínekhez közel található, nem jelentette a vasúttársaságok egyikének sem, sem pedig az arra intézkedni jogosult hatóságok felé, ami megakadályozhatta volna a baleset bekövetkezését.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai vasúti közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt gyanúsítottként kihallgatták a gazdát, majd a napokban a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek - tudatta Húsvét vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.