Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.01.31

Vizsgálják, hogy történt-e rendőri túlkapás Zalaegerszegen

Súlyos rendőri túlkapás áldozata lehetett még tavaly decemberben egy zalaegerszegi hajléktalan férfi – értesült a napokban a Blikk. Egy olvasója tájékoztatta a lapot az állítólagos döbbenetes és elfogadhatatlan esetről, azzal a céllal, hogy a média segítségével valódi igazságszolgáltatás történjen az ügyben.

"A beszámoló szerint a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon két nyomozó egy földön fekvő, megbilincselt hajléktalan férfit brutális módon bántalmazott. A védekezésre képtelen ember fejére felmosóvödröt húztak, majd a vödör alá még gázspray-vel is befújtak. Állítólag az elképesztő akciót többen is végignézték, sőt telefonjukkal rögzítették is. Bár az eset még tavaly történt, belső vizsgálat az ügyben csak idén indult. Informátorunk szerint a két érintett rendőr továbbra is dolgozik, munkaviszonyukat nem függesztették fel." - írta a Blikk.

zala-megyei-rendor-fokapitanysag.jpg

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság mindent megtesz az ügy tisztázása érdekében.

A sajtóban 2022. január 29-én megjelent zalaegerszegi lehetséges rendőri túlkapással kapcsolatban kijelentjük, hogy a rendőrség elítél minden visszaélést, és kinyilvánítja, hogy következetesen eljár minden esetben.

Az ügy tisztázása érdekében a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a tudomásra jutást követően haladéktalanul belső vizsgálatot rendelt el, majd az iratokat az illetékes ügyészségnek azonnal megküldte. A Zala MRFK mindenben segíti az ügyészség munkáját - tájékoztatott szombaton a megyei rendőrség.