Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.06.08

Virsli akadt az anyós torkán Keszthelyen, veje mentette meg az életét

Hétvégén kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 85 év körüli nőhöz, aki otthonában lett rosszul Keszthelyen. Az idős asszony családjával vacsorázott, amikor egy virslidarab a torkán akadt, fuldokolni kezdett, majd összeesett.

A rémült rokonok rögtön mentőt hívtak, majd a tapasztalt mentésirányító instrukciói szerint megvizsgálták a beteget. A telefonon kapott utasítások alapján az asszony veje azonnal megkezdte az életmentést, amit a perceken belül helyszínre érkező bajtársak emelt szinten folytattak.

Az időben megkezdett ellátás végül sikerre vezettek és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk! - közölte Facebook oldalán szerdán az Országos Mentőszolgálat.

mentok-2022.jpg

Az OMSZ szintén Facebook oldalán tudatta, de már szerdán, hogy kedden délelőtt kérték a mentők gyors segítségét Zalában, ahhoz az 55 év körüli férfihez, aki munkahelyén lett rosszul. A beteg minden előzetes panasz nélkül esett össze munka közben, de kollégái azonnal segítségére siettek és mentőt hívtak.

A tapasztalt mentésirányító instrukciói alapján a munkatársak megvizsgálták a férfit, aki ekkor már nem lélegzett, ezért rögtön megkezdték az újraélesztést. A perceken belül helyszínre érkező bajtársak emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. (Fotó: Országos Mentőszolgálat - Facebook)