Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.01.18

Több mint kétszáz viharos káresethez riasztották a tűzoltókat

Hétfőn a viharos szél miatt 241 helyszínre riasztották a tűzoltókat. Elsősorban lehasadt ágak, kidőlt fák okoztak fennakadásokat. A legtöbb bejelentés Győr-Moson-Sopron, Fejér, Pest és Komárom-Esztergom megyéből érkezett, de a fővárosban is a szokásosnál többször kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.
 
A legtöbb esetben az útra szakadt ágak, kidőlt fák akadályozták a forgalmat, de néhány parkoló és közlekedő jármű is megsérült a viharral összefüggésben.  Győrben, a Köztelek utcában két autóra faágak hasadtak, az 1-es főúton, Mosonmagyaróvárnál az úttestre dőlt egy fa, amelynek nekihajtott egy teherautó. Az 51-es főúton, Áporkánál fa dőlt egy autó elé, a gépkocsi lesodródott az úttestről.

A 85-ös főúton, Rábatamásinál az aljnövényzet gyulladt ki, miután egy kidőlt fa leszakított egy villanyvezetéket, az pedig meggyújtotta az aljnövényzetet. Több épület kéményét és tetőszerkezetét is megrongálta a viharos szél, a tűzoltókat harmincegy ilyen esethez riasztották.  

Hétfőn délután Veszprém megyében, Nemesvámosnál, a 77-es főúton a viharos szél felborított egy kamiont, a tűzoltók daru segítségével kerekeire emelték vissza az útra a járművet - közölte Facebook oldalán kedden az  Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

viharkar-2022.jpg

(Fotó: BM OKF Facebook)