Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.01.09

Testvérek vertek meg egy párjával sétáló férfi Zalaegerszegen

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés bűntett, valamint kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy nagytilaji férfi testvérpár ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak egy harmadik társukkal január 4-én (kedden) este 20 óra 30 perc körül Zalaegerszegen, a Kosztolányi Dezső úton sétáltak, amikor szembe találkoztak egy zalaegerszegi párral. Amikor egymás mellett elhaladtak, szóváltásba keveredtek a pár férfi tagjával, ami pillanatok alatt tettlegességig fajult. A testvérek a 30 éves helyi férfit ütlegelni és rugdosni kezdték, aki ettől a földre esett, majd a gyanúsítottak ezt követően is folytatták a sértett bántalmazását, majd - miután a férfi védekezésre képtelen állapotba került – eltulajdonították annak mobiltelefonját is.

bilincseles.jpg

A rendőrök a 23 és 29 éves támadókat rövid időn belül a helyszín közelében elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, majd a gyanúsítottkénti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket - tájékoztatott a rendőrség honlapján szerdán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ügyben lépett a zalai bíróság is.

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája 2022. január 7. napján bűnügyi felügyeletet rendelt el azzal testvérpárral szemben, akik 2022. január 4-én 20 óra 30 perc körül Zalaegerszeg belvárosában tettlegességig fajuló szóváltásba keveredtek egy arra sétáló pár férfi tagjával.

A végzés értelmében a gyanúsítottak - külön engedély nélkül - nem hagyhatják el a lakóhelyüket, a tartózkodási helyüket nem változtathatják meg. Indokolás szerint fennáll a bűnismétlés veszélye.

A 30 napra elrendelt bűnügyi felügyeletről döntő végzés jogerős - tudatta honlapunkkal pénteken Dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.