Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.14

Százhetvenöt tyúkot loptak Zalában

A körzeti megbízottak Zalavár külterületén december 13-án (hétfőn) este 20 óra 27 perckor intézkedés alá vontak egy 28 éves söjtöri férfi által vezetett tehergépkocsit és annak utasait. Az igazoltatás során gyanús körülmények merültek fel, így az intézkedő rendőrök a jármű csomagterét is átvizsgálták, amiből 175 darab élő tyúk került elő.

A járműben utazó 28 éves somogyjádi nő és egy 24 éves csabrendeki férfi azt állították, hogy az állatokat egy zalavári telephelyről, a telephelyvezető tudtával, és engedélyével hozták el, azonban származásukat semmiféle dokumentummal nem tudták igazolni. Az egyenruhások utánajártak az állításoknak. Ellenben kiderült, hogy az állatfarmon dolgozó nő és párja a telephelyről az állatokat jogtalanul, a tulajdonos engedélye nélkül, titokban vitték el.

A személyeket a rendőrök a Keszthelyi rendőrkapitányságra előállították, ahol a nőt sikkasztás, míg párját lopás bűntettének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki - tájékoztatott kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Fotók: ZMRFK)

tyuklopas-2021.jpg

tyuklopas-2021-2.jpg