Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.09.22

Részegen hívta a 112-őt a zalai férfi, 21 nap elzárásra ítélték

Az elkövetéstől számítva 24 óra sem kellett ahhoz, hogy jogerős végzés szülessen a Lenti Járásbíróságon annak a férfinak az ügyében, aki valótlan bejelentést tett a segélyhívó központba.

A férfi szeptember 20-án (hétfőn) 15 óra 58 perckor erősen ittas állapotban hívta fel a segélyhívót azzal, hogy Csesztregen 5-6 fő verekszik, vésőkkel, láncfűrész-alkatrészekkel és láncfűrésszel felfegyverkezve.  A telefonon közöltek alapján három rendőrautó és egy mentőautó vonult a helyszínre, ahol megállapították, hogy a bejelentés minden alapot nélkülözött.

rendorseg-fenyhid.jpg

A telefonáló férfit pár perccel 17 óra előtt szabálysértési őrizet alá helyezték, s az elkövetés másnapján a Lenti Járásbíróság tárgyalta az ügyét.

A bíróság előtt a férfi nem tett vallomást, azt azonban elismerte, hogy ő telefonált, a szabálysértés elkövetésében felelősnek vallotta magát, de többször hangsúlyozta: megbánta tettét.

A bíróság a férfival szemben valótlan bejelentés szabálysértése miatt 21 nap elzárást szabott ki. Enyhítő körülményként figyelembe vette a férfi teljes körű beismerését, ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte a büntetett előéletét, ittas állapotát, valamint azt, hogy a cselekményét ellene folyó büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A határozatot a szabálysértő tudomásul vette, így az jogerős - tájékoztatta honlapunkat dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.