Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.08.09

Rendőrkutya fegyverezte le a zalaegerszegi vállalkozó késes támadóját

Egy 24 éves jánosházai férfi ellen javasolt vádemelést a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság, aki a gyanú szerint lakásában támadott meg egy zalaegerszegi vállalkozót.

A zalaegerszegi kórházból érkezett bejelentés 2013. szeptember 2-án éjszaka a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy egy súlyosan sérült férfit láttak el. A nyomozók a kórházban kihallgatták a sérült 34 éves zalaegerszegi vállalkozót, aki elmondta, hogy aznap este egy ismeretlen férfi késsel megtámadta lakásában.

 

rendorkutya.jpg

 

A zalaegerszegi rendőrök jelentős erők bevonásával kezdték meg az elkövető kézre kerítését, amikor bűncselekmény helyszínétől nem messze az egyik kutyás járőr egy bokorban megbújó férfira lett figyelmes. A járőr igazoltatta a férfit, aki támadólag lépett fel vele szemben, azonban a szolgálati kutya lefegyverezte.

 

A feltételezett elkövetőt, egy 24 éves jánosházai férfit a rendőrök előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a bűncselekménnyel kapcsolatban részleges beismerő vallomást tett.

 

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást  a napokban befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek - közölte vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Fotó: Zsaru Magazin - Szabó László.  Rendőrkutyák kiképzésen.)