Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.18

Rendesen bedrogozott, majd vezetett a zalai nő

Egy 1990-ben született sárhidai nő 2021. március 10. napján 20 óra 20 perc körüli időben kábítószertől befolyásolt állapotban vezetett egy személygépkocsit Zalaegerszegen, a Nyerges utcán a Damjanich utca irányába, utast is szállítva. A vádlottat a Nyerges utca 8. számú ingatlan előtti útszakaszon rendőri ellenőrzés alá vonták, majd kábítószerfogyasztás gyanúja miatt mintavételre előállították.

A vádlott vérében amfetamin, MDMB-4en-PINACA, MDMB-4en-PINACA-karbonsav, 4F-MDMB-BICA, 4F-MDMB-BICA-karbonsav, ADB-BUTINACA és 4F-ABUTINACA, míg vizeletében amfetamin, MDMB-4en-PINACA, MDMB-4en-PINACA-karbonsav, 4F-MDMB-BICA, 4F-MDMB-BICA-karbonsav, valamint ADB-BUTINACA volt kimutatható.

Az amfetamin kábítószernek, míg az MDMB-4en-PINACA, a 4F-MDMB-BICA, az ADB-BUTINACA és 4F-ABUTINACA új pszichoaktív anyagnak minősül.

A vádlott a cselekmény időpontjában kábítószer és új pszichoaktív anyag hatása alatt volt, mely a gépjármű vezetési képességét hátrányosan befolyásolta.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség járművezetés bódult állapotban vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

drog-tabletta.jpg

(A fotó illusztráció)