Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.27

Piásan, jogosítvány nélkül, begipszelt lábbal, a zsaruk szeme láttára hajtott ki a kocsma elől a zalai sofőr

A zalai rendőrök lezárták a 46 éves férfi ügyét.

A körzeti megbízottak 2021. június 6-án este fél nyolc körül ellenőriztek egy személyautóval közlekedő 46 éves helyi férfit és annak utasát Gutorföldén, mivel arra lettek figyelmesek, hogy egy söröző parkolójából elinduló gépjármű szaggatottan haladt; emiatt felmerült a gyanú, hogy a jármű vezetője a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyaszthatott.

zala-megyei-rendor-fokapitanysag.jpg

A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter valóban pozitív értéket jelzett, emellett az intézkedés során kiderült, hogy járművezetésre egyéb okból is alkalmatlan állapotban volt, ugyanis jobb lába térdig be volt gipszelve. A intézkedő rendőrök megállapították azt is, hogy a férfi ráadásul vezetői engedéllyel sem rendelkezik.

A sofőrt további mintavétel céljából a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra előállították, majd a mérési eredmények alapján járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

A gépjármű tulajdonosát, egy 55 éves helyi nőt, aki utasként foglalt helyet, és a közös italozást követően átengedte a vezetést az alkoholos befolyásoltság alatt álló férfinak, a rendőrök járművezetés tiltott átengedés vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki - tájékoztatott hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.