Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.08.15

Nyolcan meghaltak, negyvenhatan megsérültek egy buszbalesetben az M7-esen

Nyolcan a helyszínen meghaltak, ketten súlyosan és negyvenhatan könnyebben megsérültek az M7-es autópályán Szabadbattyánnál történt vasárnap hajnali buszbalesetben, a sztráda főváros felé vezető oldalát lezárták - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Azt írták: a baleset vasárnap hajnali 4 óra 55 perckor történt az M7-es autópálya 70-es kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon. A balesetet szenvedett busz magyar rendszámú volt - írták.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a Budapest irányába haladó busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött.

A buszon több mint ötvenen utaztak, a székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két irányból, a jármű eleje és hátulja felől kezdték meg az utasok kimentését - mondta.

Hozzátette: a tűzoltóknak több ülést, valamint a mennyezetre felfüggesztetett monitorokat is el kellett távolítaniuk, hogy hozzáférjenek a sérültekhez. Tizennégy utast a tűzoltók mentettek ki, a többiek saját erejükből hagyták el a buszt - írta az állami hírszolgálat. (Fotók: MTI/Mihádák Zoltán)

Azt jelenleg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai honlapunk érdeklődésére nem tudták megmondani, hogy a busznak van-e Zala megyei érintettsége. A tragédia környékén sajnos megjelentek a "katasztrófaturisták" is. A nézelődő, lassító, fotózó, videózó járművezetők miatt a Balaton felé tartó irányban jelentősen lelassult a forgalom.
Update!

Kiderült, hogy a busz nem Zala megyéből indult. Egy kiránduló (nemzetközi forgalomban résztvevő) buszról van szó. A busszal utazók egynapos horvátországi tengerparti utazáson vettek részt. A busz hajnalban Letenyénél lépte át a horvát-magyar határt.  A tragédia okát a Fejér megyei rendőrök vizsgálják.

m7-halalos-buszbaleset-2021.jpg

mti-halalos-buszbaleset-2021-2.jpg

m7-halalos-buszbaleset-2021-3.jpg