Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.06.11

Negyedmillióért számláztak gulyáslevest külföldi vendégeknek a Váci utcában

Turisták fogyasztásának túlszámlázása miatt hajtottak végre akciót a belvárosi rendőrök egy pubban, 13 embert előállítottak. Az elmúlt másfél évben legalább 19 külföldi sértettet károsított meg a bűnszövetségben működő csoport, hárommillió forinttal károsították meg őket  - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.

 

budapest-vaci-utca-tulszamlazas-1.jpg

 

budapest-vaci-utca-tulszamlazas-2.jpg

 

budapest-vaci-utca-tulszamlazas-3.jpg

 

A szombat éjféli akcióban a kerületi rendőrök a társszervekkel együtt ellenőrzést hajtottak végre egy V. kerületi, Váci utcai pubban. Tetten érték az alkalmazottakat, amint két turistánál jóval az általuk ténylegesen fogyasztott érték felett számláztak - olvasható a közleményben.
Közölték: az elmúlt másfél évben ugyanazon a helyen hasonló módszerrel legalább 19 külföldi turistának számláztak ki jóval a fogyasztott érték feletti összeget. Az okozott kár meghaladja a hárommillió forintot.
Példaként említették, hogy a nyomozás adatai szerint január 23-án éjjel egy koreai férfinak a szórakozóhelyen a fogyasztása után 623 ezer forintos számlát állított ki a pincér. Miután a turistánál nem volt ennyi pénz, elkérték a férfi útlevelét, bankkártyáját és egy bankautomatához kísérték, hogy kifizesse a "fogyasztás" összegét. Egy másik vendég pedig 250 ezer forintot fizetett két gulyáslevesért, egy üveg borért és két sörért.
Miután elfogták őket, a tulajdonost és a 12 alkalmazottat előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi rendőrkapitányságára, ahol csalás és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd a nyomozók négy férfit őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. MTI (Fotók/videó: BRFK)