Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.08.22

Nagykanizsán rabolt egy muraszemenyei férfi

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vádemelési javaslattal zárta le azt a nyomozást, amelyet rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 18 éves újudvari férfi 2015. április 23-án 14 órakor bejelentést tett a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon, hogy az említett napon 13 óra 40 perckor Nagykanizsán az egyik édességbolt előtt kirabolták. A fiatalember azt mondta a rendőröknek, hogy barátait várta, amikor egy ismeretlen férfi odalépett hozzá, és egy szál cigarettát kért tőle.

 

nagykanizsa-terfigyelo-kamera.jpg

 

A sértett ezt átadta a gyanúsított férfinak, aki ezután megfenyegette őt, hogy meg fogja verni, amennyiben nem adja át neki a mobiltelefonját és a nála lévő készpénzt. A 18 éves személy a kényszerítésnek eleget téve átadta telefonját és a nála lévő 7000 forintot a gyanúsítottnak, aki ezt követően egyszer tenyérrel arcon csapta a sértettet, majd további fenyegetőzések mellett távozott a helyszínről.

A zalai nyomozók a tanúvallomások, valamint a helyszín közelében működő térfigyelő kamerarendszer felvételei alapján azonosították az elkövetőt, aki egy 21 éves muraszemenyei férfi. A rendőrök a személyt gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte, részletes vallomást tett és elmondta, hogy megbánta tettét.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 21 éves muraszemenyei lakos ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett nyomozási iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek - közölte szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.