Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.10.15

Menthetetlen a Testnevelési Egyetem sportcsarnoka

Kigyulladt a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka Budapesten az Alkotás utcában csütörtök hajnalban - közölte a rendőrség a honlapján.
A katasztrófavédelem arról tájékoztatott, hogy az épület teljes terjedelmében ég, a tűz a szomszédos épületre is átterjedt.

 

testnevelesi-egyetem-tuz.jpg

 

A rendőrök az Alkotás utcát a Márvány utca és a BAH csomópont között, valamint a Győri utat a Márvány utca és a Csörsz utca között teljes szélességében lezárták az oltás idejére. A villamosok sem járnak.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a budapesti tűzoltókat nem sokkal reggel öt óra után riasztották, hogy ég a Testnevelési Egyetem háromezer négyzetméteres sportcsarnoka az Alkotás utcában.

Több mint hatvan tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén. A sportcsarnok teljes terjedelmében ég. A tűzoltók csak kívülről tudják oltani, mivel nem tudnak az épületbe bemenni. "A sportcsarnok gyakorlatilag menthetetlen" - fogalmazott a szóvivő.

Elmondta: a tűzoltók tíz gépjárművel érkeztek a helyszínre, és tizenhat vízsugárral oltják a tüzet. A lángok átterjedtek a sportcsarnok melletti többszintes épületre is, most azt igyekeznek megóvni a tűzoltók.
 

A csarnok öt óra előtt gyulladt ki, teljes terjedelmében égett, de nem sokkal hat óra utánra körülhatárolták a tüzet - közölte korábban Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. A háromezer négyzetméteres épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált.
A tűz átterjedt a szomszédos épületre is, annak azonban csak a homlokzata lángolt, és sikerült megakadályozni a nagyobb károkat - tette hozzá. Senki nem sérült meg.
A közeli kollégiumot kétszázötven embernek kellett elhagynia a tűz miatt, de már ők is visszatérhetnek az épületbe. MTI
(Fotó: Facebook)