Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.09.27

Megkéselte apját egy oltárci férfi

Egy 1991-ben született oltárci férfi 2021. március 09-én napközben az Oltárc, Petőfi utcai lakásukban italozott szüleivel. Ittas állapotban összeszólalkozott apjával, aki lefeküdt a nappaliban levő ágyra.

A vádlott a konyhában magához vett egy 12 cm pengehosszúságú műanyag nyelű kést és azzal a nappaliban fekvő apjához ment. Amikor odaért az apjához, egy hirtelen mozdulattal az apja nyakához tette a kést, úgy, hogy annak éle a sértett teste felé irányult.

kes.jpg

(A fotó illusztráció)

Egy közepes erejű mozdulattal megvágta az apja nyakán a bőrt, amelynek eredményeképpen a sértettnek kb. 3-4 cm hosszú vágott sebe keletkezett, amely nyolc napon belül gyógyult.

A vádlott 2021. április 03-án ugyancsak a szüleivel italozott a lakásukban. Az italozást követően a szobájába ment, míg apja a feleségével közös hálószobában lefeküdt.

A vádlott fél 3 körül átment az apja szobájába, és az ágyon fekvő apját 4-5 alkalommal ököllel megütötte az arcán. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést, orrcsonttörést szenvedett. A sérülés tényleges gyógytartama mintegy 28 nap volt.

Az ügyekben a Nagykanizsai Járási Ügyészség testi sértés bűntette, és testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a napokban - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.