Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.08.16

Lopott sajtot terítettek - Zalába 6,5 tonna került belőle

A gyanú szerint még 2014. július 7. és 2014. július 10. közötti időben egy Csehországban ellopott, több mint 20 ezer kilogramm trappista sajt szállítmányból 10 raklapnyi, körülbelül 6 és félezer kilogramm sajt került Zalaegerszegre. A sajtok értékedítéséhez három férfi – egy 40 éves, egy 34 éves zalaegerszegi és egy 31 éves lajosmizsei férfi - nyújtott segítséget azáltal, hogy a lopott szállítmányból származó sajtra vevőket szerzett. A nyomozás során kiderült, hogy több zalaegerszegi magánszemély és Zala megyei étterem is vásárolt a lopott sajtból.

 

lopott-sajt-2.jpg

 

lopott-sajt-1.jpg

 

A zalai rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben, akik a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését részben elismerték.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a négy zalaegerszegi férfi, egy lajosmizsei, egy pethőhenyei, és egy 35 éves lakcím nélküli férfi ellen orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek - közölte vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Fotók: ZMRFK)