Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.04.09

Lezuhant egy sportrepülőgép: egy ember meghalt, egy válságos állapotban van

Lezuhant egy ultrakönnyű sportrepülőgép csütörtökön eddig tisztázatlan körülmények között a Fejér megyei Úrhida közelében, a két utas közül az egyik meghalt - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Szabó-Bisztricz Anett elmondta, hogy a másik utast a mentők kórházba vitték.

 

lezuhant-kisrepulo-1.jpg


A szóvivő közölte, hogy a helyszínre két mentőhelikopter érkezett, azok szakemberei látták el a sérülteket, akik közül az egyik az újraélesztési kísérlet ellenére meghalt.
Tájékoztatása szerint a repülőgépből a sérülteket a székesfehérvári tűzoltók szabadították ki. A járműből szivárgott az üzemanyag, de tűz nem keletkezett, mert az üzemanyagot a talaj elnyelte.

 

lezuhant-kisrepulo-2.jpg


A kétüléses TL-2000 Sting S4-es gépeket Csehországban tervezték, 1997-ben kezdték gyártani, azóta több mint 150-et adtak el belőle. A kompozit anyagokból készült egymotoros gép csaknem 7 méter hosszú, 2,1 méter magas, szárnyfesztávolsága 9,2 méter, súlya 450 kilogramm. A soros, négyhengeres Rotax motor 255 kilométer/órás (138 csomós) sebességre gyorsítja a gépet, utazósebessége 220 kilométer/óra, hatótávolsága ezer kilométer.
(Fotók: police.hu)