Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.07.18

Légpuskával lőtte szemen szomszédját egy nagykanizsai férfi

Egy 21 éves nagykanizsai férfi ellen javasolt vádemelést a Lenti Rendőrkapitányság, aki a gyanú szerint légfegyverrel meglőtt egy idős asszonyt.

 

legpuska.jpg

 

A gyanú szerint egy 21 éves fiatalember még április 26-án délelőtt légpuskával szemen lőtte 75 éves szomszédját Nagykanizsán. Az idős asszony amikor észlelte a sérülést, azt hitte, hogy egy kővel dobták meg, azonban a zalaegerszegi kórházban az orvosok megállapították, hogy  a szemgödrébe egy légpuskalövedék fúródott.

 

A sérültet a mentő a szombathelyi kórházba vitte további ellátásra. A vizsgálatok során az is kiderült, hogy a 75 éves nő maradandó sérülést szenvedett. A rendőrök a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét gyanúsítottként hallgatták ki. A 21 éves férfi a nyomozóknak elmondta, hogy valóban többször lőtt az adott napon egy légfegyverrel, de egyszer sem célzott az idős asszony háza felé.

 

A Lenti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek - közölte szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.