Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.07

Légitámogatással csaptak le a szabályszegőkre Zalában

A modern kor kihívásai az egyenruhások részéről is korszerű megoldásokat követelnek meg. A drónok rendőrségi munkában történő felhasználása a szó szoros értelmében új perspektívát nyit a szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében, hiszen biztonságos távolságból, és tökéletes rálátást biztosító magasságból követi a forgalmi helyzeteket, szabályszegéseket, melyekről kiváló minőségű videófelvételeket rögzít.

zala-megye-rendorseg-dron.png

Ezt a technikát segítségül hívva, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi-Technikai Osztállyal együttműködve Október 5-én célzott akciót hajtottak végre a megye autópálya szakaszán, a közlekedésbiztonság javításának érdekében.

Az akció célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése, és a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt. A rendőrök többek között kiemelten a követési távolság figyelmen kívül hagyását, valamint a nehéz tehergépkocsikra vonatkozó előzési szabályok betartását ellenőrizték - tájékoztatott szerdán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.