Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.05.11

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal fejezte be az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai alapján egy 37 éves tótszerdahelyi nő közlekedett egy személyautóval két utasával, 2021. december 3-án délután Tótszerdahelyen a Zrínyi Miklós utcában a Béke utca irányába. A jobb első ülésen a sofőr párja, egy 34 éves eszteregnyei férfi foglalt helyet, hátsó ülésen pedig közös ismerősük, egy 23 éves helyi nő utazott.

totszerdahely-baleset-2021-1.jpg

A szakítófélben lévő pár járművezetés közben vitába keveredett egymással, mire az anyósülésen utazó férfi indulatában átnyúlt a vezető felőli oldalra, és a kormányt hirtelen balra rántotta. Ennek következtében a sofőr elveszítette a járműve felett az irányítást, letért az úttestről, és egy hídfőnek, majd egy kerítésnek ütközött neki. A baleset okozásával megalapozottan gyanúsítható férfi ezt követően kiszállt a járműből, majd anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy valaki megsérült-e a balesetben, azonnal el is hagyta a helyszínt. A baleset következtében a jármű jobb hátsó ülésén utazó 23 éves nő könnyebben megsérült.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett, és segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 34 éves férfi ellen. A rendőrség a nyomozást a napokban befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte - közölte a rendőrség honlapján szerdán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Helyszínelési fotók: ZMRFK)

totszerdahely-baleset-2021-2.jpg

totszerdahely-baleset-2021-4.jpg