Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.02.26

Korrupció miatt autópálya rendőröket vettek őrizetbe

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.

A nyomozás eddigi adatai szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőrök az M1 autópályán ellátott szolgálatuk alatt, a szabálysértőkkel szemben kezdeményezett intézkedéseik során készpénzért cserébe elálltak a további intézkedésektől.

rendorseg-korrupcio-2019.jpg

(A fotó illusztráció)

Az ügyészség a beszerzett bizonyítékokra tekintettel kedden összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre, melyek célja az elkövetők tettenérése, elfogása, őrizetbe vétele és további bizonyítékok beszerzése volt. A nyomozati cselekmények során a nyomozó ügyészség kutatásokat, gyanúsítotti kihallgatásokat foganatosít, amely eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak.

Az akció végrehajtásában mintegy 150-en – a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség ügyészein túl, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ munkatársai – vettek részt

Az ügyben 18 személyt vett őrizetbe az ügyészség. A kutatások során több mint tízezer euró készpénz (csaknem 3,2 millió forint) került elő.

Az ügyészség valamennyi elkövető esetében indítványozza a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését, amelynek tárgyában a Győri Törvényszék Katonai Tanácsának nyomozási bírája dönt.

Az előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, azonban a büntetési tétel felső határa – figyelemmel a halmazati szabályokra – 12 év.
(Forrás:
Ügyészség.hu)