Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.21

Kiraboltak egy lottózót Hévízen

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére december 17-én (pénteken) délután 13 óra 41 perckor érkezett bejelentés egy hévízi lottózó kirablásáról.

A nyomozás adatai szerint egy ismeretlen, kapucnit és fekete maszkot viselő férfi bement a lottózó helyiségbe, ahol a pult mögött tartózkodó női alkalmazottra támadt. A sértett a dulakodás közben a földre került, ekkor az elkövető a pult felső fiókjában lévő készpénzt magához vette. A sértett a távozni szándékozó férfit megpróbálta visszatartani, sikertelenül. Miután az elkövető a készpénzzel sietve elmenekült, az üzlet alkalmazottja megnyomta a pánikgombot, a riasztás alapján pedig az üzlet tulajdonosa értesítette a rendőrséget.

heviz-lottozo-rablas-2021.png

A bejelentést követően a rendőrök széleskörű adatgyűjtésbe kezdek, így jutottak el a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 47 éves, román állampolgárságú férfihoz, akit egy nappal később Budapesten, a népligeti autóbusz-pályaudvaron elfogtak. Előállítását követően rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt  - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság az illetékes ügyészség felé előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatásának indítványozására. A Zalaegerszegi Járásbíróság 2021. december 21-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását - tájékoztatott kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.