Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.06

Kilenc baleset történt kedden Zalában

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén egy súlyos sérüléssel, egy könnyű sérüléssel és hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 45 éves győrszemerei férfi közlekedett egy személygépkocsival 2021. október 5-én 6 óra 34 perckor a 74-es számú főúton Zalaegerszeg irányából Nagykanizsa felé, amikor a 37-es kilométerszelvénynél egy szarvasbika ugrott a járműve elé, melyet elütött. Az ütközés következtében az autó az árokba csapódott. A vadon élő állat elpusztult, a gépjárművezető nem sérült meg.

Még a reggeli órákban közlekedett egy 20 éves zalaszentgróti férfi egy autóval a 760-as számú úton, amikor egy balra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát a járműve felett, letért az útról majd szalagkorlátnak ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt.

zala-megye-760-as-szamu-ut-baleset-2021.jpg

Délután a 7401-es számú úton haladt Gellénháza irányából Alsóerdő felé egy 54 éves vörsi férfi egy tehergépkocsival, és nem tartott megfelelő követési távolságot, így az előtte forgalmi okból lassító 42 éves tófeji férfi által vezetett tehergépkocsinak ütközött. Az ütközés következtében egy parkoló személyautónak is nekiütköztek, amit beletoltak az árokba. A balesetben nem sérült meg senki.

zalaegerszeg-alsoerdo-baleset-2021.jpg

Később, 17 óra 3 perckor egy 47 éves keszthelyi férfi közlekedett egy személygépkocsival Keszthelyen a Georgikon úton, a Bercsényi Miklós utca irányából Alsópáhok felé. A Pipacs utca kereszteződésénél összeütközött egy kerékpárját maga mellett toló 76 éves helyi nővel. A biciklis a baleset következében megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

keszthely-baleset-2021.jpg

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK) a balesetek elkerülése érdekében felhívja a járművezetők figyelmét, hogy körültekintően, az út-, időjárási- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, és ügyeljenek a sebesség helyes megválasztására! - hívta fel a figyelmet szerdán a ZMRFK. (Helyszínelési fotók: ZMRFK)