Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.02.04

Kábítószer-kereskedőket fogtak Zalában

A rendőrök őrizetbe vettek két férfit.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást Cs. Martin 29 éves söjtöri, és Sz. Csaba 42 éves, valamint kábítószer-kereskedelem vétség elkövetése miatt Sz. Mónika szintén 42 éves jánosházai lakosok ellen.

zala-megye-kabitoszer-2022.png

Összehangolt akció során a Terrorelhárítási Központ, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság, a Keszthelyi Rendőrkapitányság, és a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. február 2-án elfogták a feltételezett dílereket. Cs. Martint a 74-es számú és 76-os számú utak kereszteződésénél igazoltatták, aki egy személygépkocsival közlekedett, majd a gépjármű átvizsgálása során találtak nála 27 gramm kábítószernek minősülő fehér kristályos port, míg Sz. Csabára, és feleségére jánosházai otthonukban csaptak le.

A nyomozás adatai szerint Cs. Martin társától vette a kábítószereket, amit anyagi haszonszerzés érdekében továbbértékesített a korábban kialakított vevőkörébe tartozó fogyasztóknak.

zala-megye-kabitoszer-2022-2.jpg

zala-megye-kabitoszer-2022-4.jpg

A kábítószer-kereskedőknél tartott kutatások során a nyomozók összesen több mint 3 kilogramm kábítószergyanús anyagot, többek között amfetamint, különböző tablettákat, növényi törmeléket, tasakokba csomagolt fehér porokat, illetve kereskedelemre utaló eszközöket, digitális mérleget, nagy mennyiségű, villámzáras tasakokat, fecskendőket, mobiltelefonokat és laptopokat továbbá ékszert és pénzt foglaltak le.

A nyomozók a két férfit – őrizetbe vételük mellett- kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A 42 éves nőt kábítószer-kereskedelem vétség gyanúja miatt hallgatták ki a rendőrök - tájékoztatott pénteken a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

3 napra letartóztatták őket

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája 2022. február 4. napján elrendelte annak a két gyanúsítottnak a letartóztatását, akiket 2022. február 2-án összehangolt rendőri intézkedéssel fogtak el. Az egyik férfit közúti igazoltatás során fogták el, míg a másikat az otthonából állították elő, mert nagy mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak náluk.

A bíróság 30 napra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását a bűnismétlés veszélye és a bizonyítási eljárás befolyásolásának lehetősége miatt.
A végzés a letartóztatottakkal szemben nem jogerős, ellene a gyanúsítottak és a védőik fellebbeztek - tudatta honlapunkkal pénteken dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.