Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.03.28

Ittasan vezettek Dél-Zalában

A rendőrök befejezték az ügyek vizsgálatát.

Az egyenruhások március 8-án 9 óra 41 perckor ellenőriztek egy személyautóval közlekedő 65 éves gyékényesi férfit Nagykanizsán, a Kemping úton. A rendőrök másnap 16 óra 48 perckor ellenőriztek egy szintén autóval közlekedő 20 éves helyi férfit Felsőrajkon, a Szabadság utcában, valamint a járőrök március 12-én 14 óra 18 perckor ellenőriztek egy gépkocsival közlekedő 67 éves szintén helyi férfit Gelsén, a Kossuth Lajos utcában.

 

rendorseg-szondaztatas.jpg

(A fotó illusztráció. Police.hu)

 

Mindhárom igazoltatáskor felmerült a gyanú, hogy a gépjárművezetők a vezetés megkezdés előtt alkoholt fogyasztottak, melyet az alkoholteszterek is igazoltak, ugyanis pozitív értéket jeleztek. A sofőröket további mintavétel céljából előállították, majd a mérési eredmények alapján az eljárás során gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárások esetében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek átadták.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az ittas vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező. Fontos hangsúlyozni, hogy a kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít; az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat válthat ki, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

Aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül nemcsak saját, hanem mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

…hogy mindenki hazaérjen! - hívta fel a figyelmet hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.