Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.01.10

Ittasan, jogosítvány nélkül motorozott egy becsehelyi férfi

Egy 1974-ben született becsehelyi férfi 2021. szeptember 23-án 20 óra 46 perckor Becsehely belterületén, a Kossuth Lajos utcában ittas állapotban vezette a tulajdonát képező Simson S51 N típusú segédmotor-kerékpárt Nagykanizsa irányából Letenye irányába úgy, hogy érvényes vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

A vádlottat a rendőrjárőr a Kossuth Lajos utca 215. szám előtti útszakaszon közúti ellenőrzés céljából megállította. A hiteles Dräger Alcotest mérési adatai szerint, a vádlott leheletéből 0,81 – 0,75 mg/l alkoholkoncentráció volt kimutatható, amely alapján megállapítható, hogy a cselekmény időpontjában a vádlott szervezetében volt azon szeszes ital fogyasztásából származó alkohol mennyiség, ami nála közepes-enyhe alkoholos befolyásoltságot eredményezett.

A vádlott ezentúl járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezette a járművet, ugyanis a Nagykanizsai Járásbíróság 2020. szeptember 05. napján jogerőre emelkedett büntetővégzésével, járművezetés ittas állapotban vétsége miatt őt 1 év 10 hónap időtartamra a közúti járművezetéstől eltiltotta. A vádlott így a bűncselekmény elkövetésének napján járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette, valamint állapotban és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

simson-segedmotorkerekpar.jpg

(A fotó illusztráció)