Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.04.24

Huszonkétezer forintért ölték meg a kaposvári trafik alkalmazottját

Huszonkétezer forintért ölték meg szerdán egy kaposvári trafik alkalmazottját.

A 20 éves sántosi férfi a bevétel átadása után egy késsel azért sebezte halálra a 20 éves nőt, hogy ne tudja értesíteni a rendőrséget - mondta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese pénteken, sajtótájékoztatón.

 

kaposvar-gyilkossag-3.jpg

 

Szijártó István közölte: a gyilkossággal gyanúsított, csütörtök délután elfogott férfi részletes beismerő vallomást tett. Azt mondta, azért rabolta ki a trafikot, mert el akart költözni otthonról, új életet akart kezdeni.
A rendőrség a férfi ellen eljárást indított különösen kegyetlen módon, előre kitervelten és nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.
Szijártó István elmondta, a bűncselekményről szerda este, pár perccel 19 óra után kaptak bejelentést, azt követően a rendőrök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Az ott lévő mentők már hiába próbálták meg újraéleszteni a rablás áldozatát, a fiatal lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Az őt ért késszúrások közül négy önmagában is halálos volt - mondta az alezredes.  

 

kaposvar-dohanybolt-gyilkossag-rendorseg.jpg


Közölte: az elkövető felkutatásához nagyon sok bejelentést kaptak a lakosságtól, miután csütörtök délelőtt közreadták a gyanúsítottról készült képet és a személyleírást, és a térfigyelő kamerák adatai is nagyban segítettek a feltételezett tettes beazonosításában.
A gyilkossággal alaposan gyanúsítható B. Péter elfogásáról csütörtök délután, 13 óra körül intézkedtek. Előbb a sántosi lakásán keresték, elfogni azonban a kaposvári kórházban tudták, ahova a férfi egy kisebb beavatkozásra ment be, nem tudván arról: a rendőrök már előző éjjel ott is keresték, feltételezve, hogy megsérült, és orvosi ellátásra van szüksége.
A gyanúsított a kihallgatása során teljes feltáró, beismerő vallomást tett - mondta az alezredes.
Tájékoztatása szerint a gyanúsított elmondta, hogy több napja készült a bűncselekmény elkövetésére. Ez abból állt, hogy kiválasztott egy kenyérvágókést, egy pólóból álarcot készített, és magához vette az édesapja munkásruháját. Erre azért volt szüksége, hogy a rablás után át tudjon öltözni, ha véres lesz a ruhája, illetve azért, hogy a ruházata alapján ne ismerjék fel.
Szijártó István közölte, a gyanúsított azt mondta, hogy a rablásból megszerezett pénzből új életet akart kezdeni. A véletlenszerűen kiválasztott, Fő utcai trafikba este háromnegyed hat körül ment be, ahol az ott egyedül lévő előadót késsel megfenyegette, a bevételt és a bejárati ajtó kulcsát követelte. Miután megkapta a pénzt és a kulcsot is, már indult volna, de tartva attól, hogy az alkalmazott a távozása után értesíti a rendőrséget, több késszúrással végzett vele, majd bezárta az ajtót és elment.

 

kaposvar-dohanybolt-gyilkossag-rendorseg-2.jpg


Amikor a pénzt megszámolva kiderült, hogy ez kevés lesz az új élet kezdéséhez, elhatározta, hogy még két-három trafikot kirabol, és ha kell, ott is ölni fog - közölte az alezredes, a férfi által elmondottakat idézve. Hozzátette: a férfi több trafikhoz is elment a környéken, és csak azért nem rabolta ki egyiket sem, mert vagy voltak bent, vagy álltak a bolt előtt és nem akart kockáztatni.
Az MTI-nek arra a kérdésre, hogy a nyomozás során vizsgálják-e azt is, van-e összefüggés a bűncselekmény és a lesötétített portál között, Szijártó István azt mondta: ha az eljárás során lesz ezzel kapcsolatosan információjuk, akkor azt a főhatóságukkal közölni fogják.
A kaposvári trafikban történt gyilkosságot egy csütörtöki sajtótájékoztatón elítélte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki úgy fogalmazott, hogy ha van összefüggés a dohánybolt külleme - például az eltakart kirakat - és a bűncselekmény között, akkor jogszabály-módosítást kezdeményez.
A portálok átláthatatlanságával kapcsolatosan Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere az MTI-hez csütörtök délután eljuttatott közleményében azt írta: egy törvénymódosítási javaslattal fordul a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló bűncselekmény. Azt javasolja, hogy a szaktárca a nemzeti dohányboltok esetében vizsgálja felül a szabályozást, és vegye ki azt a rendelkezést a törvényből, amely szerint a nemzeti dohányboltokban lévő dohánytermékek nem lehetnek láthatóak az üzleten kívülről.
Az MSZP pénteken közleményben sürgette, hogy a kormány azonnal nyújtson be törvénymódosítást a trafiksötétítés eltörlése érdekében.
A meggyilkolt fiatal nőre csütörtök este a helyi Kossuth téren és a trafik előtt gyertyagyújtással emlékeztek Kaposváron.
Vadócz Attila, a Kaposvár Törvényszék szóvivője pénteken az MTI érdeklődésére elmondta: a bíróság szombaton dönt a férfi előzetes letartóztatásáról.