Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.06.22

Huszonhárman sérültek meg a baranyai autóbusz-balesetben

Huszonhárman sérültek meg, közülük tízen súlyosan, amikor egy autóbusz személygépkocsival ütközött a Királyegyháza és Gyöngyfa közötti úton hétfőn - mondta  el az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI megkeresésére.

 

baranya-megye-buszbaleset.jpg

 

Győrfi Pál a katasztrófavédelemnek a balesettel kapcsolatos elsődleges információit kiegészítve és pontosítva azt közölte: a mentők három embert a helyszínen elláttak, tíz könnyű és tíz súlyos sérültet kórházba vittek.


A szóvivő a súlyos sérültekről elmondta, hogy főként töréseik és belső sérüléseik vannak, egy tizenkét év körüli lány súlyos végtagsérülést szenvedett, egy férfit pedig újra kellett éleszteni.


Hozzátette, hogy a mentésben több mentőautón kívül három mentőhelikopter vett részt, a szakemberek viszonylag rövid idő, nyolcvan perc alatt ellátták, illetve a szigetvári és pécsi kórházakba, klinikákba vitték a rászorulókat.


A baranyai katasztrófavédelem az esetről kiadott korábbi közleményében azt írta, hogy a busz a karambol következtében az oldalára dőlt, a mentésben a tűzoltók is részt vettek, az érintett útszakaszt lezárták a műszaki mentés idejére.

(Helyszíni fotó: MTI - Lendvai Péter)