Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.21

Horvát bérgyilkosokat fogtak el Magyarországon

Magyar fejvadászok találták meg az európai TOP szökevényeket.
Egy 45 éves horvát férfit és 25 éves társát azzal gyanúsít a szlovén hatóság, hogy 2020. május 26-án Szlovéniában, Nova Goricában egy bár előtt több lövést adtak le egy helyi lakosra azért, hogy megöljék. Az áldozatnak végül sikerült elmenekülnie és elrejtőznie.

A szlovén rendőrség információja szerint a két ember több, Horvátországban és Olaszországban elkövetett leszámolásos bűncselekménnyel hozható összefüggésbe. Megtalálásuk érdekében mindkettőjüket feltették az EUROPOL European Most Wanted listájára, ahol Európa legkeresettebb bűnözői szerepelnek. Felkutatásukba a szlovén rendőrség célkörözési egysége is bekapcsolódott.

bergyilkos.png

A nyomozás során felmerült információk szerint a szökevények Magyarországra menekültek és hazánkban bujkáltak. A Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya a szlovén társszervekkel együttműködve rövid időn belül nyomukra akadt.
Mivel különösen veszélyes bűnözőkről volt szó, elfogásukhoz a Terrorelhárítási Központ munkatársait hívták segítségül, akik 2021. október 19-én délután mindkettőt elfogták Győrben.

A két horvát férfit – a szlovén európai elfogatóparancs alapján – a magyar rendőrök őrizetbe vették, kiadatásukról a bíróság később dönt - közölte hivatalos Facebook oldalán csütörtökön a rendőrség.