Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.05.15

Gellénházán temették el azt a rendőrt, akit az M70-es csörnyeföldi pihenőjénél gázoltak halálra

Katonai tiszteletadás mellett búcsúztatták Hegedűs Tamás rendőr zászlóst.

A Készenléti Rendőrség Nyugat-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság járőrparancsnoka szolgálatteljesítés közben vesztette életét 2021. május 5-én. Elhunyt kollégánkat Magyarország Belügyminisztere a szolgálat halottjává nyilvánította és kinevezte rendőr zászlóssá.

A hatályos járványügyi rendelkezések betartása mellett – az egyházi temetési szertartás előtt –, katonai tiszteletadással búcsúztatták a járőrparancsnokot május 14-én, Gellénházán.

m70-rendor-halalos-gazolas.jpg

A ravatalnál dr. Kuczik János Zoltán rendőr vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka búcsúzott a testület nevében. A temetésen részvétét fejezte ki a Belügyminisztérium belbiztonsági államtitkára, a rendőrség állománya nevében pedig az országos rendőrfőkapitány és helyettesei főhajtással tisztelegtek néhai munkatársuk előtt.

Hegedűs Tamás emlékére pénteken – a temetés kezdetével egy időben – a rendőrök országszerte a szolgálati gépkocsikon egy percre bekapcsolták a kék lámpát és a szirénát - tájékoztatott pénteken a Készenléti Rendőrség. (Fotó: Készenléti Rendőrség)

Május 4-én hajnali 4 óra után egy kisbusznak, majd egy villanyoszlopnak hajtott egy olasz rendszámú autó az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőjénél. A baleset során Hegedűs Tamás elhunyt, társát kórházba szállították.

Előzmények itt: Halálra gázoltak egy rendőrt az M70-es csörnyeföldi pihenőjénél.