Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.09.12

Füsttel teli lakásból mentették ki a 43 éves alvó férfit a rendőrök Zalaegerszegen

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság baleset helyszínelője Windisch Zoltán címzetes rendőr főtörzsőrmester és Marai Péter rendőr főtörzsőrmester, körzeti megbízott 2015. szeptember 10-én (csütörtökön) 18 óra körüli időben a Landorhegyi úton adatgyűjtést végeztek, amikor a szomszéd ház egyik lakója személyesen jelezte nekik, hogy sűrű füst terjeng a tömbház egyik lakásának ablakából.

 

tuzhelyen-felejtett-etel.jpg

 

A rendőrök azonnal a pár méterre levő helyszínre siettek, ahol a lakók elmondták, hogy az első emeleti lakásban egy férfi él.
Többszöri kopogás, dörömbölés ellenére sem jutottak be az egyenruhások a füsttel telt lakásba, ezért Windisch Zoltán címzetes rendőr főtörzsőrmester a szomszéd erkélyén keresztül átmászott a füstölő lakáshoz, ahová az erkélyajtón keresztül jutott be.
A lakást átvizsgálva megállapította, hogy a nagy füstöt a konyhában a tűzhelyen felejtett étel okozta.

Ezután elzárta a gázcsapot, majd tovább kutatva az egyik szobában talált rá az ágyban alvó bajbajutott férfira, akit ezután felébresztett, az erkélyre kísért és átadott az időközben helyszínre érkező mentőknek.

A 43 éves férfi súlyos füstmérgezést szenvedett, ezért őt a Zalaegerszegi Kórházba vitték - közölte szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Fotó: illusztráció. BM-OKF Médiaszerver)