Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.11.10

Fényszórókat lopott kocsikról Zalaegerszegen

Egy 1982-ben született nemesapáti férfi az idén április 13-án este 21 óra 48 perckor egy Fiat Scudo kisteherautóval megjelent a Zalaegerszeg, Zrínyi u. 18-20. szám alatti parkolóban, majd az ott parkoló Audi A4 típusú személygépkocsi jobb első ablakát betörte, a személyautó motorháztetőjét felnyitotta, és onnan kiszerelte és eltulajdonította a xenon fényszórókat, illetve a hűtőrácsot, majd a helyszínről 22 óra 04 perckor távozott.
A tolvaj a sértettnek a lopással és rongálással összesen 134.000- Ft összegű kárt okozott, amely nem térült meg.

fenyszoro.jpg

(A fotó illusztráció)

A nemesapáti férfi május 18-án délután 17 óra 01 perckor egy Audi A4 típusú személyautóval megjelent a Zalaegerszeg, Ola utcában lévő szupermarket parkolójában, majd várakozott.

A sértett a tulajdonában lévő Opel Corsa típusú személyautójával 18 óra előtt néhány perccel érkezett meg és leparkolt, a gépkocsit bezárta és bement vásárolni.

A tolvaj a sértett személyautója mellé parkolt, és 18 óra 02 perc és 18 óra 07 perc közötti időben kiszerelte, kifeszegette, és kivágta a sértett autójának menetfény és ködfényszóróit, cselekménye folytán az érintett jármű vészhárítója is megrongálódott.

A vádlott a sértettnek a lopással és rongálással összesen 16.000- Ft összegű kárt okozott, amely nem térült meg.
Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség lopás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.