Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.06.14

Felhőszakadások csaptak le Zalára

Hétfőn este 21 óráig több mint tíz jelzés érkezett a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a megyén átvonuló viharos időjárással összefüggésben. A tűzoltók a vonulások közben több helyszínen is találtak kidőlt fákat, amiket eltávolítottak. Murakeresztúron jelenleg is dolgoznak a helyi önkéntes tűzoltók. A legtöbb munkát a vihar a zalaegerszegi hivatásos tűzoltóknak adta. Az egységek segítségére a következő helyszíneken volt szükség:

zala-megye-felhoszakadas-2022.jpg

(Tűzoltók távolítanak el egy viharban kidőlt fát a Zala megyei Sormás és Szepetnek közötti útról, Sormás közelében 2022. június 13-án. MTI/Varga György)

17:26 | Zalabér: Kettétört, majd az úttestre dőlt egy fűzfa Zalabér külterületén. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták a fát, majd a forgalmat veszélyeztető faágakat csörlő segítségével eltávolították. A beavatkozás ideje alatt a jelzett helyen a forgalom szünetelt.  

17:29 | Ormándlak: A viharos időjárás miatt úttestre dőlt egy fa a Nagylengyel és Petrikeresztúr közötti útszakaszon. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát.  

17:43 | Babosdöbréte: Fa dőlt az úttestre a Babosdöbréte és Rám közötti útszakaszon. A kidőlt fát, ami egy kerítést is megrongált, a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók távolították el.  

17:44 | Babosdöbréte: Lakóház tetejére szakadt egy nagyméretű fenyőfa ága Babosdöbrétén, a Rákóczi Ferenc utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók dugólétrával és motoros láncfűrésszel eltávolította az ágat.  

18:04 | Babosdöbréte: Fűzfa dőlt az útra a 7407-es úton, Babosdöbréte közelében. A kialakult forgalmi akadályt a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók szüntették meg. 

18:10 | Nagylengyel: Nyolc méter magas fa dőlt az útra Nagylengyel külterületén. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a közlekedést veszélyeztető darabot eltávolították. 

18:29 | Sormás: Két nyírfa dőlt az útra és teljes útzárat képeztek Sormáson, a Kossuth utcában. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt.

18:30 | Gyenesdiás: Villám csapott egy ház kéményébe, ami ennek következtében a tetőre dőlt Gyenesdiáson, a Toldi Miklós utcában. A néhány négyzetméteren megrongálódott tetőszerkezetről a keszthelyi hivatásos tűzoltók eltávolították a veszélyessé vált tégladarabokat és cserepeket. A tűzoltók felhívták az ingatlan tulajdonosának figyelmét, hogy az elektromos hálózatát szakemberrel vizsgáltassa át.  

18:38 | Kerecseny: Családi ház tetőszerkezetére dőlt egy fa Kerecsenyben, a Deák Ferenc utcában. A gelsei önkéntes tűzoltók dugólétra, kéziszerszámok és fűrész segítségével távolították el a fát. 

18:39 | Zalaegerszeg: Keresztbe dőlt az úttesten egy fa Zalaegerszegen, a Karácsony-hegyi úton. A forgalmi akadályt a város hivatásos tűzoltói szüntették meg - közölte honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.