Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.09.12

Falakból tört elő a füst az üzemcsarnokban

Szerdán délután Ordacsehi külterületén egy körülbelül 3000 négyzetméter alapterületű könnyűszerkezetes üzemcsarnokban a falakból előszivárgó füstölést észleltek a dolgozók.

A szendvicspanelből épült, nyílászárókat, szúnyoghálókat gyártó üzemben a határoló falakban lévő szigetelés izzott fel. A gyár érintett részében 36 munkás dolgozott, mindenki időben el tudta hagyni a helyszínt. A kiérkező marcali, siófoki hivatásos, valamint balatonboglári önkormányzati tűzoltók a felderítést követően mintegy 40 négyzetméteres felületen lebontották a belső gipszkarton burkolatot, majd az égő, füstölő szigetelőanyagot eltávolították.

Az egységek négy vízsugárral, több oldalról támadva végezték az oltást, hőkamerával pedig folyamatosan vizsgálták a helyszínt izzó gócok után kutatva. A beavatkozás irányításában a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is részt vett. A tüzet mintegy másfél óra alatt sikerült teljesen eloltani, ezután a tűzoltók ipari ventilátorral átszellőztették a csarnokot. Fotók: Marcali HTP

ordacsehi-tuz-1.jpg

ordacsehi-tuz-2.jpg

ordacsehi-tuz-3.jpg

ordacsehi-tuz-4.jpg