Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.09.13

Elöl magyar, hátul osztrák rendszámtáblával a kocsiján bukott le egy furfangos sofőr Zalában

Egy 1973-ban született osztrák férfi tavaly október 22-én késő este a Zalaegerszeg, Sport utcában egy ott parkoló Daewoo Kalos típusú személygépkocsi hátuljáról a magyar rendszámtáblát a rendszámtábla-tartó keret szétfeszítésével levette, majd még Zalaegerszegen felszerelte a tulajdonában lévő, osztrák honosságú, eredetileg osztrák hatósági jelzéssel rendelkező, Volkswagen Caddy típusú személygépkocsira oly módon, hogy az osztrák hatósági jelzésű rendszámtáblát a gépkocsi elejéről levette, majd annak a helyére feltette a magyar rendszámtáblát.

A vádlott a gépkocsi elejéről leszerelt osztrák rendszámtáblát a szélvédő mögé tette, míg a személygépkocsi hátulján lévő osztrák rendszámtáblát változatlanul a gépkocsin hagyta.

A vádlott 2020. október 23-án 09 óra 30 perckor a 75-ös főúton a Dióskáli elágazótól 400 m-re, Pacsa felől Zalaapáti irányába közlekedett a fenti módon meghamisított hatósági jelzésű, Volkswagen Caddy típusú személygépkocsival, amikor őt a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság járőrei ellenőrzés alá vonták.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a napokban - tájékoztatta honlapunkat hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

rendorseg-fenyhid.jpg