Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.17

Egy kiló drog és éles fegyver is volt a Pölöskén elfogott férfinél

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Osztály Lovas-Kutyás Alosztállyal együttműködve december 15-én (szerdán) délután kutatást és lefoglalást hajtottak végre Pölöskén, egy családi házban.

A kutatás során a rendőrök kábítószerkereső kutya alkalmazásával több nejlonzacskóban és üvegekben, összesen 1197,95 gramm súlyú kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint egy éles maroklőfegyvert és 136 darab lőszert is találtak, amiket lefoglaltak. A nyomozók az 54 éves német állampolgárságú férfit kábítószer birtoklása, továbbá lőfegyverrel, valamint lőszerrel visszaélés bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

poloske-fegyver.jpg

A rendőrkapitányság munkatársai a fentiek mellett a helyszínen ismeretlen eredetű jövedéki termékekre is bukkantak, ezért értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának munkatársait is. A pénzügyőrök  37 kilogramm fogyasztási dohányt, 243 kilogramm cukorcefrét, csaknem 100 liter ismeretlen eredetű alkoholterméket és egy dohányvágó készüléket is lefoglaltak. A NAV munkatársai az ügyben költségvetési csalás és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak - tájékoztatott pénteken a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Fotók: ZMRFK)

poloske-fegyver-2.jpg

poloske-kabitoszer.jpg

poloske-kabitoszer-2.jpg