Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.05.22

Égő autóból kimentett gyerekeket nyugtattak a tűzoltók az M7-esen

Karambolozó járművek műszaki mentését, kigyulladt autó oltását, sérültek mentését végezték a siófoki hivatásos tűzoltók az M7-es autópályán, Balatonendréd térségében szombaton délután. Délelőtt néhány perccel érkezett a jelzés, hogy egy vasárut szállító kamion ütközött személyautóval a sztráda Nagykanizsa felé vezető oldalán, a 116-os kilométerszelvényben. A kamion az oldalára borult – rakománya az úttestre borult.
A balesetben megsérült a személyautóban utazó két ember és a kamion vezetője is. A műszaki mentési munkálatokat a siófoki hivatásos tűzoltók végezték. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók darus járműve és a kamionmentő segítségével sikerült a szerelvényt a kerekeire állítani.

 

m7-baleset-gyerekek-1.jpg


Mialatt az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán a kamion kerekeire állításán dolgoztak a siófoki hivatásos tűzoltók, a székesfehérvári hivatásos tűzoltók darus járműve és a kamionmentő segítségével, addig a főváros felé vezető pályaoldalon három személyautó rohant egymásba. Az ütközés következtében pedig az egyik jármű kigyulladt.

 

m7-baleset-gyerekek-2.jpg

 

m7-baleset-gyerekek-3.jpg

 

m7-baleset-gyerekek-4.jpg


A siófoki hivatásos tűzoltók azonnal beavatkoztak, eltávolították a két pályatestet elválasztó fényvisszaverő hálót, kimentették az égő autó utasait, köztük három gyermeket, és elfojtották a motortérből felcsapó lángokat. A mentők kiérkezéséig a tűzoltók megnyugtatták a gyerekeket, megitatták és ellátták őket.
(Fotók: Kekecs K. Richárd tű. őrnagy. tűzoltóparancsnok - Siófok HTP, Bázelné Mihályka Szabina tű. fhgy. - SMKI - BM OKF Médiaszerver)