Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.04.25

Drogdílereket fogtak el a Dunántúlon

Öt férfit tetten értek húsvéthétfőn Harkán, amint Ausztriából kábítószert hoztak be Magyarországra - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel az MTI-t.
Az osztrák társszervek közreműködésével végrehajtott művelet eredményeként a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Terrorelhárítási Központ közösen fogta el a drogterjesztőket.

dunantul-drog.jpg

(Fotó: ORFK Kommunikációs Szolgálat)

A kábítószer beszállításakor öt férfit tetten értek a rendőrök április 22-én késő este a Győr-Moson-Sopron megyei Harkán; 3500 gramm kábítószergyanús fehér port, valamint a porciózáshoz és értékesítéshez szükséges eszközöket foglaltak le. Ezzel egy időben Kópházán elfogtak egy nőt, aki szerepet játszott a drog behozatalának szervezésében.

A rendőrök házkutatást tartottak egy szombathelyi lakásban is, ahol örömlányok futtatásával kapcsolatos feljegyzéseket is lefoglaltak.
Az NNI a gyanúsítottaktól több helyszínen összesen csaknem 121 millió forint értékben vett zár alá lakóingatlant, valamint foglalt le készpénzt, telefont és luxusautókat.
Az elfogott hat ember közül ötöt kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. MTI