Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Díjkitűzés: rablót keresnek a zalai rendőrök

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 100.000,-Ft nyomravezetői díjat tűzött ki az alábbi bűncselekmény elkövetőjének kézre kerítésére.

Az eddig még ismeretlen férfi 2015. február 9-én 11 és 12 óra közötti időben Hévíz, tókifolyó térségében található kerékpárút melletti pihenőhely közelében leütött egy idős osztrák férfit. A támadó ezután az idős ember zsebéből kivette a pénztárcát, amelyben euro, személyi okmányok és bankkártya volt. A 77 éves férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A feltételezett elkövető: körülbelül 180 cm magas, 40-50 év közötti, sovány testalkatú férfi, arca beesett, mélyen ráncos, orra normál méretű, szemei sötétek; fekete vagy barna színűek. A bűncselekmény elkövetésekor fekete combközépig érő kapucnis kabátot viselt, ami a fejére volt húzva. Valamint világoskék, egész vékony csíkozású farmer és fekete bőr félcipő volt rajta. Arcát kettő-három napos borosta borította, szemüveget nem viselt. A sértett elmondása szerint az elkövető ápolatlannak tűnt, több foga is hiányzott.

A feltételezett elkövetőről grafika készült.

 

heviz-rablas.jpg

 

A Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendőrség kéri, hogy aki a grafikán szereplő férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel összefüggésben bármilyen érdemi információval rendelkezik, az hívja a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Ügyeletét a rendőrség 107-es vagy 112-es segélyhívóján. Bejelentést e-mail-ben a keszthelyrk@zala.police.hu címen is tehető.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV tv-ben rögzített jogkörénél fogva a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a nyomravezetőnek 100.000,-Ft díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére vonatkozóan a gyanú megalapozottá válik, a rendelkezésre bocsátott adat, információ a bűntető eljárásban felhasználható. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a díjkitűzésre jelentkezés elkésettnek minősül - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.