Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.09.02

Családi tragédia Heves megyében

Három holttestet találtak egy andornaktályai családi házban hétfő reggel, a gyanú szerint az apa megölte gyermekét és annak édesanyját, majd öngyilkos lett - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

A közleményben azt írták, a rendőrség bejelentésre ment ki a házhoz, ahol megállapították, hogy a nő és a gyermek halálát idegenkezűség, feltehetőleg a lány édesapja okozta.
A férfi holttestét egy másik helyiségben találták meg, ő feltehetőleg öngyilkos lett - tették hozzá.
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai jelenleg is helyszínelnek. MTI

andornaktalya-gyilkossag.jpg

Fotó - Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A tragédia részleteiről annyit tudni, hogy a meggyilkolt nő 80 éves édesanyja talált rá a 44 éves nő és 5 éves kislányának megkötözött holttestére. A férj és a nő korábban elváltak, de a gyilkos férfi gyakran betért hozzájuk.

Családirtás Andornaktályán: kislányával is az apa végezhetett

A nyomozók a helyszínen megállapították, hogy az elhunytak halálát idegenkezűség, feltehetőleg a leánygyermek édesapja okozta. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába hétfőn kora reggel érkezett bejelentés, hogy egy andornaktályai családi házban holtan találtak egy nőt és egy gyermeket - tájékoztatta a Heolt Soltész Bálint rendőrségi sajtószóvivő.

Andornaktálya

Andornaktálya község Heves megyében, az Egri járásban. Az Egri-Bükkalján, az Eger-patak völgyében, a 2501-es úton, a Bükk-vidék központi területének legdélebbi nyúlványán fekszik. Eger és Nagytálya között helyezkedik el, Egerrel szinte teljesen összeépülve. Andornaktálya 1939 szeptember 27-én jött létre Andornak és Kistálya egyesülésével. 1945-ig Borsod vármegye Mezőkövesdi járásához tartozott. Településszerkezete szerint dombvidéki sorfalu.