Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.11.25

Betörtek a lovászi étterembe, bíróság elé állnak

A bejelentett munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező 1991-ben, 1993-ban és 1995-ben született lovászi és kerkateskándi négy fiatalember június 21-én 22 óra körül Lovásziban a Maya presszó előtt italoztak, amikor elhatározták, hogy egy helyi étterembe behatolva onnan különböző értéktárgyakat tulajdonítanak el.

Elhatározásuknak megfelelően a vádlottak ezen az éjszakán az étteremhez mentek, ahol az I. rendű és II. rendű vádlottak az étterem hátsó raktár ajtajának befeszítésével és a szúnyogháló leszakításával az épületbe bementek, ahol az étterem irodahelyiségébe az ajtó berúgásával behatoltak, és ott kutatást végeztek, mialatt a III. rendű és IV. rendű vádlottak az étterem közvetlen közelében lévő tekéző mellett figyeltek.

lovasz-etterem-betores-2021.jpg

lovaszi-etterem-betores-2021-2.jpg

Az I. rendű és II. rendű vádlottak az irodahelyiségben lévő, szekrénypolchoz rögzített bútorszéfet az azt tartó polccal együtt kézi erővel kitépték, és azokat a széfben tartott 845.360.- Ft készpénzzel, valamint a pénztárgép mellett elhelyezett borítékból 10.620.- Ft ebédbefizetésből származó készpénzt és 2.205.- Ft visszajárót, illetve egy műanyag dobozt kb. 500.- Ft összegű aprópénzzel és kulcsokkal együtt magukhoz vették. Ezt követően a négy vádlott a helyszínt futva, illetve kerékpárral elhagyta, menekülés közben hátrahagyva a műanyag dobozt, a kulcsokat és a polc egy részét.

A vádlottak a fémkazettát egy feszítővassal kinyitották, az abban lévő készpénzt a terheltek egymás között elosztották. A lopással felmerült 858.685 Ft kárból 655.115. Ft lopási kár megtérült; a rongálással felmerült kár 119.988 Ft volt, mely az eljárás során nem térült meg.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész szóvivője. (Helyszínelési fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)