Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.03.11

Aranytömböket is lopott a zalai sorozatbetörő

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki a családi házakban tartott értékekre utazott.
A nyomozás adatai szerint egy 45 éves zalaegerszegi férfi 2021 októbere és decembere között több zalaegerszegi családi házba is bement, és onnan összesen 1 millió forint értékben aranyékszereket, 600 ezer forint pénzt, 700 Euró valutát és 6 millió forint értékben aranytömböket tulajdonított el, emellett az ingatlanokban az engedély nélküli behatolással több kárt is okozott. Volt ahol a tulajdonost a betörő az éjszaka folyamán a hálószobájába bezárta, nehogy megzavarhassa cselekményében.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai azonosították a feltételezett elkövetőt, akit egy összehangolt akció során a Terrorelhárítási Központ együttműködésével 2022. március 8-án Győrben elfogták, majd a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a férfit nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására - tudatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

zalaegerszeg-sorozatbetores.jpg

(Fotó: TEK)

Elrendelték a letartóztatását

A Zalaegerszegi Járásbíróság március 11-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy a megyeszékhelyen több családi házból arany ékszereket, készpénzt és aranytömböket tulajdonított el.
A bíróság szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt 30 napban határozta meg a kényszerintézkedés tartamát. A végzés jogerős - közölte honlapunkkal pénteken dr. Vándor Virág a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.