Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.08.20

Alvó embert fosztottak ki Zalaegerszegen

Egy fiatalember - a sértett- még 2019. június 29-ről 30-ra virradó éjjel Zalaegerszegen, a Berzsenyi úton, egy diszkóban tartózkodott másnap hajnali 4 óráig. Ekkor kiment a szórakozóhely melletti buszmegállóba, ahol leült a padra, felhívta az édesanyját, hogy menjenek érte gépkocsival, majd nadrágzsebébe, vagy maga mellé tette a telefonját és elaludt.

Hajnali 4 óra 17 perc körül az út túloldalán sétált egy 2002-ben született zalaegerszegi fiú, - a vádlott,- a barátjával együtt akik meglátták a buszmegállóban alvó sértettet és átmentek hozzá. Nézegették, közben megbeszélték, hogy megnézik, van-e nála telefon, vagy más érték.  

A vádlott leült mellé, a barát vele szemben állt, majd elmentek a sértettől, azután visszatértek, a vádlott leült ismét a sértett mellé, és nézegették őt. Ekkor a barát, aki a sértettel szemben állt, a sértetthez hajolt és a zsebéből, vagy a sértett mellől elvette Huawei P20 típusú mobiltelefonját. A telefon értéke 128.560 Ft, mely a készülék lefoglalásával és sértett részére történő visszaadásával megtérült.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat a napokban. A barát ellen más ügy van folyamatban - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

birosag.jpg