Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.08.03

Albán embercsempészek pakisztáni segítőjét fogták el Zalában

Őrizetbe vettek a zalai rendőrök egy pakisztáni férfit, aki másfél hónappal ezelőtt albán embercsempészeknek segített, hogy afgán migránsokat Olaszországba szállítsanak - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján.
A 35 éves pakisztáni férfi június közepén megbízást adott és gépkocsikat is biztosított két albán férfinak, hogy ők pénzért a szükséges okmányokkal nem rendelkező külföldieket vigyenek Olaszországba.

 

embercsempesz-baleset.jpg

(Az embercsempész kocsijával Tormaföldénél szenvedett balesetet. Fotó: police.hu)


A most elfogott férfi abban is segítette az illegális bevándorlók szállítását, hogy egy bolgár rendszámú autóval elöl haladva a Zala megyei Murarátkán biztosította a két, migránsokat szállító autó útját. A pakisztáni férfit a rendőrök meg is állították ellenőrzésre, amikor a másik két autó sofőrje a rendőröket látva menekülni kezdett.
Az albán sofőr vezette egyik kisbusz nem sokkal távolabb támfalnak ütközött, vezetője és utasai elfutottak. Még aznap a közelben elfogták a kilenc afgán utast, továbbá az albán embercsempészt is, aki a közeli erdőszélen egy rókalyukban próbált elbújni a rendőrök elől.
A másik jármű miatt a magyar hatóságok értesítették a szlovén rendőröket, akik a magyar határ menti Hosszúfalunál (Dolga Vas) tartóztatták fel a kocsit, amelyben négy, okmányokkal nem rendelkező afgán utast szállított a másik albán embercsempész.
A zalai rendőrök nyomozása derítette ki, hogy a bolgár rendszámú autóval közlekedő pakisztáni férfi volt a segítője az albánoknak, ő biztosította az utat és ő adta a két szállítójárművet is. A férfit - aki ellen embercsempészés miatt volt érvényben elfogatóparancs - kedden, Rédicsen vették őrizetbe a rendőrök, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását. MTI (Előzmények itt.)