Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.18

27 embernek nem adták be a Covid-injekciót, de leigazolták, így azok megkapták a hamis védettségit

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntette, védettségi igazolással való visszaélés bűntette, valamint kábítószer birtoklás vétsége miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta annak a két elkövetőnek a letartóztatását, akik 2021. július 28. és 2021. november 27. közötti időszakban pénzért hamis védettségi igazolvány kiállítását intézték el 27 olyan személynek, akik nem kaptak védőoltást.

A nő és a férfi egy Komárom-Esztergom megyében található kórházban ápolóként dolgozott. A megalapozott gyanú szerint 2021. július 28. és 2021. november 27. közötti időszakban az ápolókat 27 magánszemély legalább 20.000 forint összeggel megvesztegette azért, hogy az ápolónő ne adja be nekik a COVID védőoltást, és így a védőoltások felvétele nélkül hamis védettségi igazolványt kapjanak.

vedooltas.jpg

Az elkövetőkkel szemben ezen felül megalapozott a gyanú arra vonatkozóan is, hogy őrizetbe vételük előtt kokaint fogyasztottak.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntette, védettségi igazolással való visszaélés bűntette, valamint kábítószer birtoklás vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nőt és férfit.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája egy hónap időtartamra elrendelte az ápolók letartóztatását tekintettel arra, hogy velük szemben fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék - számolt be az esetről az ügyészség.
A
rendőrség korábban azt közölte, hogy a gyanúsítottak G. András és F. Judit, az ügyben 24 főt hallgattak ki gyanúsítottként a nyomozók.